Nästan ett marathon | Mer om mannen, loppen och prylarna

Publicerad 2009-11-04, 23:24 av Kristian

Premiärrunda med Softrace

Softrace

I kväll passade jag på att testa Android-appen Softrace. Och jag måste medge att första intrycket av Softrace var mycket positivt. Programmet kräver väldigt få inställningar. Det enda du behöver välja är om sträckan ska mätas i kilometer eller miles och om man tillåter delning av träningsinformationen.

Det finns tre typer av mätningar:

  • Race: Spring en sträcka på snabbast tid. Tävla mot dig själv eller andra användares tider.
  • Challenge: Spring en bana med kontrollstationer på snabbast tid.
  • Practice: Fri träning.

Under en aktivitet loggas och presenteras tid, sträcka, tempo, snitttempo, hastighet och höjdskillnad. Bansträckningen ritas upp på Google Maps. När passet är klart sparas all information i en dagbok, man har även tillgång till en översikt på den totala träningen.

Softrace verkar vara nischad mer åt frilufts-/livsstilshållet än fitness, det skvallrar både aktivitetskategorierna (mountainbike, inlines, kajak mm.) om och bristen på t ex mätning av kaloriförbränning.

Det jag saknar är en webbtjänst där jag kan spara träningsrundorna samt uppläsning av tempo och distans under träningen. Softrace ligger fortfarande i beta så det kanske dyker upp när man börjar närma sig skarpt läge.

Kvällens pass mättes till 11 km och det verkar stämma med tidigare mätningar gjorda med CardioTrainer och Nokia Sports Tracker.

Comments
blog comments powered by Disqus